Anbefalte Øvelser for deg med

Alvorlig Nummenhet eller Prikking

Ved alvorlig nummenhet eller prikking, spesielt hvis det antas å være relatert til nakkeproblemer, er det avgjørende å først søke medisinsk rådgivning. Slike symptomer kan være tegn på alvorlige tilstander som krever profesjonell behandling. Etter å ha utelukket alvorlige medisinske årsaker, kan følgende øvelser, utført forsiktig og under veiledning av en helseprofesjonell, hjelpe:

 1. Gentle Nakkestrekking. Å forsiktig strekke nakken for å redusere spenninger som kan klemme nerver eller påvirke blodsirkulasjonen, noe som kan forårsake nummenhet eller prikking.
  • Sitt eller stå med ryggen rett.
  • Vipp hodet forsiktig fremover, før haken mot brystet, og hold i noen sekunder.
  • Gjenta med en mild tilt bakover.
 2. Sidebøyning av Nakken. Å strekke sidemusklene i nakken for å forbedre fleksibiliteten og lindre trykket på nerver og blodkar som kan bidra til prikking og nummenhet.
  • Len hodet forsiktig mot den ene skulderen til du kjenner en mild strekk på motsatt side.
  • Hold i noen sekunder før du gjentar på den andre siden.
 3. Nakkerotasjon. Å forbedre bevegelsesområdet i nakken, noe som kan bidra til å løsne opp stive muskler og redusere trykket på nerver og blodkar.
  • Roter hodet sakte til hver side, stopp før du føler ubehag.
  • Gjenta flere ganger på hver side.
 4. Skulderblad-klem. Å styrke musklene mellom skulderbladene, noe som kan forbedre holdningen og redusere belastningen på nakken. Dette kan igjen bidra til å lindre symptomer på nummenhet.
  • Klem skulderbladene sammen, hold i noen sekunder, og slipp.
  • Dette kan bidra til å forbedre holdningen og redusere spenninger.
 5. Nerveglideøvelser for Armen. Å fremme nervebevegelighet og redusere irritasjon eller klemming av nerver. Disse øvelsene kan være spesielt effektive hvis nummenheten er relatert til nerveproblemer.
  • Disse øvelsene fremmer nervebevegelighet og kan hjelpe med å redusere nummenhet.
  • Det er viktig å utføre disse øvelsene forsiktig, og de bør læres av en fysioterapeut.
 6. Pusteøvelser og Avspenning. Å redusere stress og muskelspenninger i hele kroppen. Stress og spenning kan forverre symptomer på nummenhet og prikking.
  • Fokus på dyp pusting kan hjelpe med å redusere overordnet spenning og stress, som kan forverre symptomer.
 7. Lett Øvelser og Strekk for Hele Kroppen. Å forbedre den generelle sirkulasjonen og fleksibiliteten, noe som kan bidra til å redusere nummenhet og prikking i ekstremitetene.
  • Øvelser som yoga eller lett stretching kan bidra til å forbedre sirkulasjonen og redusere spenninger i hele kroppen.

Husk at ved alvorlig nummenhet eller prikking, spesielt hvis den ledsages av andre symptomer som svakhet eller koordinasjonsproblemer, er det viktig å søke medisinsk hjelp umiddelbart. Øvelsene skal ikke forårsake smerte eller forverring av symptomer.


For alvorlig nummenhet eller prikking, spesielt når det er relatert til nakkeproblemer, er det viktig å først søke medisinsk rådgivning for å utelukke alvorlige tilstander. Etter å ha fått klarsignal fra en helseprofesjonell, kan følgende produkter være nyttige som støtte til behandling og lindring:

 1. Ergonomiske Arbeidsstasjonsprodukter: Produkter som ergonomiske stoler, tastaturer, og musematter med håndleddstøtte kan hjelpe med å forbedre holdningen og redusere belastningen på nakken og skuldrene.
 2. Kompresjonshansker eller -ermer: Disse kan bidra til å forbedre blodsirkulasjonen og redusere nummenhet eller prikking i hender og armer.
 3. Varmepakninger eller Elektriske Varmeputer: Varme kan hjelpe med å lindre muskelspenninger og forbedre sirkulasjonen, noe som kan være nyttig i behandlingen av nummenhet og prikking.
 4. Massasjeapparater: Håndholdte eller elektriske massasjeapparater kan bidra til å løsne spenninger i nakke- og skulderområdet, noe som kan påvirke nerver og blodsirkulasjon.
 5. TENS-Enhet (Transkutan Elektrisk Nevrostimulering): TENS-enheter kan gi mild elektrisk stimulering som kan bidra til å redusere smerte og forbedre nervefunksjonen.
 6. Topiske Smertestillende Kremer eller Geler: Produkter som inneholder ingredienser som mentol eller capsaicin kan gi midlertidig lindring fra nummenhet og prikking.
 7. Nerveglideøvelsesutstyr: Spesifikke verktøy eller utstyr for å utføre nerveglideøvelser kan hjelpe med å forbedre nervebevegelighet og redusere symptomer.
 8. Ortopediske Nakkeputer: En godt støttende nakkepute kan bidra til å opprettholde riktig stilling av nakken under søvn, noe som kan bidra til å redusere trykket på nerver.

Det er viktig å merke seg at disse produktene skal brukes som en del av en helhetlig tilnærming til behandlingen av nummenhet og prikking, og ikke som en erstatning for profesjonell medisinsk behandling. Ved vedvarende eller forverrede symptomer, bør man konsultere en helseprofesjonell for en grundig evaluering og tilpasset behandlingsplan.