Anbefalte Øvelser for deg med

Alvorlig Vertigo eller Svimmelhet

Ved alvorlig vertigo eller svimmelhet, spesielt hvis det er relatert til nakkeproblemer, er det avgjørende å nærme seg øvelser med stor forsiktighet og helst under veiledning av en helseprofesjonell, som en fysioterapeut eller en spesialist i vestibulær rehabilitering. Alvorlig vertigo kan kreve mer spesialiserte øvelser eller behandlinger, og i noen tilfeller kan visse øvelser ikke være egnet. Her er noen generelle forslag som kan være til hjelp:

 1. Cervikale Rotasjonsøvelser. Disse øvelsene er ment for å forbedre fleksibiliteten og bevegelsesområdet i nakken. Ved å forsiktig øke mobiliteten, kan det bidra til å redusere spenninger som kan påvirke vertigosymptomer.
  • Sitt eller stå med rett rygg.
  • Roter hodet sakte til den ene siden, stopp ved mildt ubehag eller før svimmelhet oppstår.
  • Gjenta til motsatt side.
  • Disse øvelsene kan bidra til å forbedre fleksibiliteten i nakken, men bør utføres svært forsiktig.
 2. Cervikale Bøy og Strekk. Målet er å forsiktig strekke musklene i for- og baksiden av nakken. Dette kan bidra til å redusere stivhet og forbedre blodsirkulasjonen i området, noe som kan være gunstig for personer med vertigo.
  • Sitt eller stå oppreist.
  • Bøy hodet forsiktig fremover, før haken mot brystet, og deretter tilbake til en nøytral posisjon.
  • Løft hodet forsiktig bakover så langt det er behagelig.
  • Igjen, beveg sakte og stopp hvis du føler økt svimmelhet.
 3. Øyebevegelsesøvelser. Å trene og forbedre koordineringen mellom øyne og vestibulært system. Dette kan hjelpe med å stabilisere synet under hodebevegelser og redusere vertigosymptomer.
  • Fokuser på et punkt foran deg.
  • Beveg øynene opp og ned, så fra side til side, uten å bevege hodet.
  • Disse øvelsene kan bidra til å forbedre koordineringen mellom øyne og vestibulært system.
 4. Gange og Balanseøvelser (hvis mulig). Disse øvelsene er designet for å styrke balanse og kroppskoordinasjon. Å forbedre balansen er spesielt viktig for personer som opplever svimmelhet, da det kan bidra til å redusere fallrisiko og øke selvtilliten i daglige aktiviteter.
  • Gå sakte i en rett linje, fokuser på et punkt foran deg.
  • Prøv enkle balanseøvelser, som å stå på ett ben, med støtte i nærheten for sikkerhet.
 5. Epley eller Semont Manøver. Disse manøvrene er spesielt rettet mot behandling av BPPV, en vanlig årsak til vertigo. De bidrar til å reposisjonere krystaller i det indre øret som kan forårsake svimmelhet når de er på avveie.
  • Disse manøvrene utføres vanligvis av en helseprofesjonell, spesielt for BPPV (benign paroksysmal posisjonsvertigo).
  • De er designet for å flytte krystaller i det indre øret som kan forårsake vertigo.

For personer med alvorlig vertigo, er det viktig å utføre disse øvelsene under trygge forhold, og alltid i samråd med en lege. I noen tilfeller kan det være nødvendig med medisinsk inngrep eller spesielle prosedyrer. Det er avgjørende å unngå øvelser eller aktiviteter som forverrer tilstanden.


Oppdag Topp Produkter for å Lindre Alvorlig Svimmelhet og Forbedre Stabilitet!

For personer med alvorlig vertigo eller svimmelhet, kan det være nødvendig å bruke litt andre produkter enn de som anbefales for mildere symptomer. Det er viktig å huske på at disse produktene skal brukes i tillegg til, og ikke som erstatning for, medisinsk behandling eller råd fra helsepersonell. Her er noen anbefalinger:

 1. Vestibulære Støtteenheter: Dette kan inkludere spesialiserte briller eller verktøy som hjelper med å redusere visuelle stimuli som kan forverre vertigo.
 2. Avansert Balansetreneringsutstyr: Mer avanserte former for balansetreneringsutstyr, som balanseplattformer med variabel vanskelighetsgrad, kan være nødvendige for å adressere mer alvorlige balanseproblemer.
 3. Medisinske Krage for Nakkestøtte: Hvis vertigo skyldes cervikale problemer, kan en medisinsk krage som begrenser nakkebevegelser og gir støtte være nyttig.
 4. TENS-Enhet (Transkutan Elektrisk Nevrostimulering): For noen kan TENS-enheter som gir mild elektrisk stimulering til visse deler av kroppen, bidra til å redusere symptomer på vertigo.
 5. Akupressurbånd: Selv om disse oftere brukes for mildere symptomer, kan de også være hjelpsomme for alvorlig vertigo, spesielt for å kontrollere kvalme.
 6. Hjemmebaserte Epley-Manøver Kits: For personer med BPPV kan spesifikke hjemmekits som hjelper med å utføre Epley-manøveren korrekt, være nyttige.
 7. Anti-Svimmelhet Medikamenter: I noen tilfeller kan reseptbelagte medikamenter være nødvendige for å kontrollere alvorlig vertigo. Dette bør skje i samråd med en lege.
 8. Mørklagte eller Tonede Briller: For de som opplever økt svimmelhet med visuelle stimuli, kan bruk av mørklagte eller tonede briller bidra til å redusere ubehaget.

Det er viktig å huske at alvorlig vertigo krever en grundig medisinsk evaluering og ofte en tilpasset behandlingsplan. Disse produktene bør brukes som en del av en omfattende tilnærming til behandling, som kan inkludere fysioterapi, medisiner, og i noen tilfeller, kirurgi. En konsultasjon med en spesialist i vestibulære lidelser er ofte nødvendig for å fastslå den beste behandlingsstrategien.